Selecteer een pagina

CRM LEVERANCIERS VERGELIJKEN

Stap 3: CRM leveranciers vergelijken

Aan de hand van een gestructureerde aanpak in 4 stappen doorloop je een strak en objectief selectieproces om bij het juiste CRM-pakket uit te komen. In de voorgaande stappen hebben we de CRM eisen en wensen vastgesteld en informatie en offertes opgevraagd. Nu is het tijd om CRM leveranciers te vergelijken.

crm eisen en wensen crm offerte crm leverancier crm contract

<< Terug naar het CRM stappenplan

Om de verschillende CRM leveranciers (ook wel vendors genoemd) te vergelijken, is een goede RFI / RFP van belang, zoals in stap 2 toegelicht. Tip: voor een objectieve vergelijking heb je ook heldere beoordelingscriteria nodig.

 

Beoordelingscriteria CRM-leverancier

Hier een paar voorbeelden van beoordelingscriteria: Is de ervaring van de leverancier in jouw branche belangrijk? Moet de leverancier een trackrecord hebben of mag het ook een dynamische startup zijn? Hoe zwaar telt de gebruiksvriendelijkheid mee? Hoe belangrijk is het dat de leverancier ervaring heeft in jouw branche? Tip: spreek van tevoren af waarop je de verschillende leveranciers gaat beoordelen. Dat voorkomt dat achteraf op subjectieve gronden wellicht een oplossing wordt gekozen. Het vergelijken van de leveranciers kan best wat tijd kosten. Vaak is het gewenst om nog additionele vragen te stellen of een toelichting te vragen.

Demonstratie CRM-systeem

Onderdeel van de selectie is ook altijd een demonstratie van het CRM-pakket. Tip: laat de leverancier niet een standaardpresentatie geven, maar vraag hem heel gericht specifieke processen en functionaliteiten die in jullie situatie het belangrijkst zijn te demonstreren.

Tip: ruim tijdens de demonstratie tijd in om de leverancier een toelichting te laten geven op onderwerpen waarover je nog onduidelijkheid hebt na het lezen van de offerte. Bijvoorbeeld hoe hij invulling wil geven aan een bepaalde requirement. Wij noemen de demonstraties dan ook ‘scripted’ presentaties; demonstraties waarbij we de leverancier een helder script meegeven van wat we precies willen zien en horen.

Wil je meer weten over hoe je het beste een CRM-vergelijkingstraject kunt opzetten? Of hoe je een script maakt voor een presentatie? Neem dan gerust contact met ons op. Of volg de workshop ‘Selecteren van het beste CRM-pakket’ die wij hiervoor hebben ontwikkeld.

<< Terug naar Informatie & offertes vergelijken         Verder naar CRM contract opstellen >>

Gratis CRM adviesgesprek?

Plan een gratis telefonische klankbordsessie.