Selecteer een pagina

Wat is CRM-software?

crm software

Wat is CRM-software? Met CRM-software bedoelen we de technologie die de bedrijfsstrategie CRM ondersteunt. Het is het technologische hulpmiddel dat we inzetten om de klantrelatie te onderhouden, versterken en optimaliseren. CRM-software, CRM-applicatie, CRM-systeem en CRM-pakket zijn allemaal verschillende benamingen waarmee men de technologie bedoelt die CRM ondersteunt.

 

Soorten CRM-software

Bij CRM-software denken we meestal aan het bijhouden van klantdata. Dat is slechts een van de functionaliteiten die CRM-software te bieden heeft. Want wat denk je van het salesproces, marketing automation en klantenservice? Ook dat zijn allemaal onderdelen die CRM-software te bieden heeft. Bijna elk CRM-systeem bevat standaard functionaliteiten zoals sales automation en campagnemanagement, maar of dat voldoende is, is per organisatie verschillend. Wij maken onderscheid tussen de volgende soorten CRM-software:

CRM-software versus CRM

Succesvol CRM gaat over veel meer dan CRM-software. In eerste instantie gaat CRM over processen, organisatie en gedrag. Hoe wil de organisatie omgaan met klanten? Hoe wil je dat in de toekomst beter doen? Hoe organiseer je dat het beste? CRM-software is ondersteunend hieraan. Een CRM-traject start daarom niet met het selecteren van CRM-software, maar met het definiëren van wat je wil bereiken en wat daarvoor nodig is.

 

CRM-software selecteren

Je selecteert de meest geschikte CRM-software door eerst goede specificaties op te stellen: de CRM-requirements. Vervolgens vergelijk je die requirements met de aanbieders die er op de markt actief zijn. Je vraagt informatie op om tot een shortlist van leveranciers te komen en daarna ga je de geselecteerde leveranciers vergelijken. Heb je behoefte aan een stappenplan? Klik dan hier voor meer informatie >>

Gratis CRM adviesgesprek?

Plan dan gemakkelijk online een Smart Talk met een van onze CRM-professionals.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze diensten? Bel (030) 220 9790 of stel je vraag online.