Selecteer een pagina

Wat is Marketing Automation?

crm systeem

Marketing Automation is de technologie, zoals een e-mail marketing platform, die bedrijven inzetten om de bestaande of potentiële klant met de juiste content op het juiste moment via het juiste kanaal te bereiken. Het juiste moment en het juiste kanaal is een kwestie van meten, analyseren en continu verbeteren. Deze CRM-software helpt hierbij.

 

Meer dan leads genereren

Veel organisaties gebruiken Marketing Automation software met name om leads te genereren, terwijl het ook heel geschikt is om bestaande klantrelaties te verbeteren. De software helpt hierbij door optimaal in te spelen op de beschikbare informatie van de klant, zoals de buyer journey en persona’s.

 

Welke Marketing Automation software kies ik?

Veel CRM-pakketten bevatten Marketing Automation functionaliteiten of add-ons (aparte systeem-aanvullingen die je kunt aanschaffen). Bij de keuze van een CRM-pakket is het belangrijk dat je checkt of deze functionaliteiten onderdeel zijn van het CRM-pakket en of al jouw wensen op dit gebied terugkomen in het pakket. Start met het in kaart brengen van de benodigde functionaliteiten.

Benieuwd wat wij hierin kunnen betekenen? Wij hanteren een gestructureerde aanpak, die het vergelijken van de – meer dan 100 – marketing automation tools die er op de markt verkrijgbaar zijn een stuk eenvoudiger maakt. Met een request for information (RFI) en een request for proposal (RFP) selecteren we het marketing automation pakket dat het beste bij je past. Lees meer over het selecteren van marketing automation software >>

Veelvoorkomende functionaliteiten van Marketing Automation software zijn:

  • Automatisch e-mail systeem
  • Individuele en doelgroepmailings
  • Campagne analyses

Enkele voorbeelden van veelgebruikte Marketing Automation oplossingen zijn: Hubspot, Marketo, Infusionsoft, Eloqua, Active Campaign

Gratis CRM adviesgesprek?

Plan dan gemakkelijk online een Smart Talk met een van onze CRM-professionals.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze diensten? Bel (030) 220 9790 of stel je vraag online.